Suomeksi        


TEXFORRIER SMOOTHS IN A NUTSHELL

.
Our home in Villähde, just outside the city of Lahti

I have bred Smooths for almost 20 years now. All in all 25 litters have seen daylight at our home. We have bred 38 Finnish Champions, 48 CC winners, 13 International Champions, and dogs with numerous winner titles, including World Winners, European Winners, Nordic Winners etc.

I got my first Fox Terrier, a wire, in 1986 from Paula Heikkinen-Lehkonen, kennel Wolfheart. During high school I worked two summers in Germany in Axel Möhrke’s von der Bismarckquelle kennel. I consider Axel to be my most important mentor in Fox Terriers, and I’m always thankful to him and his family for all the knowledge they have given me and a friendship that has lasted over 20 years! I bought my first Smooth, Camille von der Bismarckquelle, from the Mörhke’s in 1990.

We live in a house with a big fenced yard just outside Lahti in a small town called Villähde. At home we only have 3 Smooths:
- Fi Ch Texforrier From The Heart
- Int & Fin & S & Dk Ch NordW-05 SV-05 BaltW-06 EUW-06 Texforrier Nut To Crack
- Aust & Fin & LV Ch BaltW-07 Optimo On A Sunrise High, our Australian bitch who co-owned with her breeder Jan Braitwhaite-Campbell.

We breed in a small scale, one or two litters a year. We strive to use only the best material in our breeding program and try to keep the classic and true type of a Smooth Fox Terrier.

I also have an interest to two other breeds as well. I co-own two Smooth Collies and
three White Standard Poodles. Over the years I have handled also several other breeds.
Some of the highlights during the last years:
1999-2009 #1 Smooth Fox Terrier in Finland
1992 #1 All breeds : Wire Fox Terrier Stårups Ruud Gullit
1997 #4 All breeds and #1 Terrier: Wire Fox Terrier Janosh von der Bismarckquelle
1999 #5 All breeds and #1 Terrier: Smooth fox Terrier Foxfield That’s My Record
2001 #2 All breeds and #1 Terrier: Kerry Blue Terrier Torum’s Stormin Norman
2001 #3 Terrier: Smooth Fox Terrier Texforrier Off The Record
2003 #3 Terrier: Smooth Fox Terrier Texforrier Easy Does It
2005 #1 Terrier bitch: Smooth Fox Terrier Texforrier Nut To Crack
2005 and 2006 #1 Terrier in Ireland: Smooth Fox Terrier Texforrier Miss Shillelagh
2006 #2 Terrier: Smooth Fox Terrier Texforrier Eloquence
2007 #2 All breeds: Standard Poodle Martina’s La Poderosa

 

 TEXFORRIER SILEÄKARVAISET KETTUTERRIERIT


Kotimme sijaitsee Villähteellä Lahden kupeessa

Olen kasvattanut kettuterriereitä kohta 20 vuotta ja kotonamme on syntynyt 25 pentuetta sileäkarvaisia kettuterriereitä. Rotu vei sydämeni jo aikaisessa vaiheessa. Ensimmäisen oman kettuterrierini sain vuonna 1986, karkeakarvaisen uroksen Jylhän. Sittemmin sileäkarvaiset ovat vallanneet aseman päärotuna, mutta karkeakarvaisia olen harrastanut aina siinä sivussa, yleensä osaomistuskoirien kanssa.

Asumme Villähteellä Lahden kupeessa omakotitalossa suuren aidatun pihan ympäröimänä. Leipätyötäni teen markkinoinnin ja viestinnän parissa, koirankasvatus on minulle puhtaasti harrastus, tai pikemminkin elämäntapa. Koiria elämässäni on ollut aina.

Kettuterrierikasvatukseen minut ovat saaneet mukaan Paula Heikkinen-Lehkonen, jolta sain ensimmäisen kettuterrierini ja jonka luona pikkutytöstä lähtien kävin hoitamassa koiria. Varsinaisen korkeakoulun kettuterrierimaailmaan sain työskennellessäni kesätöissä Saksassa von der Bismarckquelle -kennelissä Axel Möhrken opastuksella. Saksasta ostin ensimmäisen sileäkarvaiseni, Camille von der Bismarckquellen.

Kotoamme löytyy tällä hetkellä kolme sileäkarvaista kettuterrieriä, kaksi narttua ja yksi uros.
- Fi Ch Texforrier From The Heart eli paikan isäntäkoira Enska
- Int & Fin & S & Dk Ch NordW-05 SV-05 BaltW-06 EUW-06 Texforrier Nut To Crack eli talon virallinen prinsessa Vuokko Nyman
- Aust & Fin & LV Ch BaltW-07 Optimo On A Sunrise High eli australialaisvahvistuksemme Fleur.

Minulla on lisäksi useita sijoitusnarttuja ja osaomistuskoiria ystävien kanssa. Hyvällä yhteistyöllä on mahdollista onnistua niin pienimuotoisessa kasvatuksessa kuin myös näyttelyharrastuksessa. Pienimuotoisen kasvatustyön takia suurin osa jalostuskoirista on sijoituskoiria, eli ne viettävät normaalia koiranelämää perheissään ja käymme sitten yhdessä näyttelyissä ja ne käyvät saamassa pentueen tai kaksi meillä. Kettuterrieri ei ole laumasielu, joten jo senkin takia niitä ei voi pitää suurta laumaa. Toisekseen meillä ei ole halua siihen, että kotimme on kuin eläintarha, joten koiramäärä pysyy pienenä ja kotona olevatkoirat ovat meillä lemmikkejä.

Olen kiinnostununut myös monista muista roduista ja olen niitä menestyksekkäästi näyttelyissä esittänytkin. Osaomistan kaksi lyhytkarvaista collieta ja kolme isovillakoiraa.

Vuosien varrella menestystä on tullut:
1999-2009 Vuoden voitokkain sileäkarvainen kettuterrieri
1992 Kaikkien rotujen voitokkain näyttelykoira: kk. kettuterrieri Stårups Ruud Gullit
1997 Kaikkien rotujen neljänneksi voitokkain koira ja voitokkain terrieri: kk. kettuterrieri Janosh von der Bismarckquelle
1999 Kaikkien rotujen 5. voitokkain näyttelykoira ja voitokkain terrieri: sk. kettuterrieri Foxfield That’s My Record
2001 Kaikkien rotujen 2. voitokkain näyttelykoira: kerrynterrieri Torum’s Stormin Norman
2001 Kolmanneksi voitokkain terrieri: sk. kettuterrieri Texforrier Off The Record
2003 Kolmanneksi voitokkain terrieri: sk. kettuterrieri Texforrier Easy Does It
2005 Voitokkain terrierinarttu: sk. kettuterrieri Texforrier Nut To Crack
2005 ja 2006 Irlannin voitokkain terrieri: sk. kettuterrieri Texforrier Miss Shillelagh
2006 Toiseksi voitokkain terrieri: sk. kettuterrieri Texforrier Eloquence
2007 Kaikkien rotujen 2. voitokkain koira: isovillakoira Martina’s La Poderosa

Lisäksi meillä on ollut useita vuoden voitokkaimpia näyttelykettuterriereitä ja lukuisia erikoisnäyttelyn ROP- ja VSP-voittoja, 38 Suomen muotovaliota, 45 serttivoittajaa, 13 kansainvälistä muotovaliota ja lukuisia eri voittajatitteleitä, mm. maailmanvoittajia, euroopanvoittajia, pohjoismaisia voittajia ja Suomen voittajia. Kiitokset tässä kaikille kasvatinomistajilleni aktiivisuudesta, ilman teitä ei kaikki tämä olisi ollut mahdollista. Toivottavasti viihdyt kotisivuillamme. Jos haluat tietää lisää meistä ja koiristamme, soita tai lähetä sähköpostia.